Nyolc milliárd forintot kaszál a vasútbizniszen az Orbán-közeli polgármester

POLITIKA
2016 március 24., 07:17
comments 199

A magyar self-made man, Mészáros Lőrinc a vasútfelújításon is nagyot szakít: a Figyelő cikke szerint a felcsúti polgármester eddig viszonylag ismeretlen cége, a mindössze 30 főt foglalkoztató R-Kord Kft. dolgozhat a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításán. 

Ráadásul az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal drágábban. A lap szerint a drágulás indokai nem annyira meggyőzőek. 

A Mészáros által három éve felvásárolt vállalkozás a Swietelsky Vasúttechnika Kft. konzorciumi partnereként nyerte el a megbízást. Arról, hogy lesz egz a felújítás, a vonalat üzemeltető GYSEV Zrt., valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki közös közleményt, csak abban nem említették a nyertesek nevét. 

A GYSEV szerint azért drágult meg időközben a projekt, mert az eredeti becsült ár csak tervezői becsléssel történt, 

és nem vették figyelembe a vállalkozói kockázatértékelést. 

A lap kereste az R-Kord Kft.-t is, de kérdéseikre nem kaptak választ. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt