32 ezren kérik, hogy lehessen szabadon fegyvert bevinni a mindent eldöntő republikánus jelölőgyűlésre

2016 március 27., 13:47
comments 94

Vasárnapig gyűlt össze ennyi aláírás egy online petíción. Azt akarják elérni, hogy a republikánusok clevelandi jelölőgyűlésén augusztusban bárkinél lehessen majd lőfegyver. 

A kezdeményezők szerint Ohio államban ugyan szabadon lehet fegyverrel mászkálni, de a jelölőgyűlés helyszínéül szolgáló Quicken Loans Arena szabályzata szigorúan tiltja a fegyverviselést. De szerintük ha a három versenyben maradt elnökjelölt-jelölt megkérné a pártvezetést, akkor biztos el tudnák érni, hogy erre a napra ne vonatkozzanak a szabályok. 

A petíció szerint a fegyverviselés engedélyezésére a résztvevők biztonsága miatt lenne szükség. Szerintük ráadásul eleve alkotmányellenes, hogy az aréna területére nem lehet fegyvert bevinni.

A kezdeményezésben szerepel az is, hogy Cleveland eleve egy erőszakos város, ráadásul terrorfenyegetettség is van éppen a világban. És mind a három repulbikánus jelölt korábban már többször ellenezte a hasonló, fegyvermentes területek kialakítását. 

Külön kérik a versenyben maradt ohiói jelöltet, John Kasichot, hogy járjon közben az érdekükben.

A republikánus párt illetékesei egyelőre nem kommentálták az ötletet. 

Épp pár napja írtunk arról, hogy reális esély van arra, hogy a republikánus előválasztásoknak ne legyen egyértelmű nyertese, akkor pedig a clevelandi jelölőgyűlés könnyen teljes káoszba torkollhat. Rengeteg felfegyverzett és dühös párttag biztos csak segítene ezen a 20 ezres arénában. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.