32 ezren kérik, hogy lehessen szabadon fegyvert bevinni a mindent eldöntő republikánus jelölőgyűlésre

Vasárnapig gyűlt össze ennyi aláírás egy online petíción. Azt akarják elérni, hogy a republikánusok clevelandi jelölőgyűlésén augusztusban bárkinél lehessen majd lőfegyver. 

A kezdeményezők szerint Ohio államban ugyan szabadon lehet fegyverrel mászkálni, de a jelölőgyűlés helyszínéül szolgáló Quicken Loans Arena szabályzata szigorúan tiltja a fegyverviselést. De szerintük ha a három versenyben maradt elnökjelölt-jelölt megkérné a pártvezetést, akkor biztos el tudnák érni, hogy erre a napra ne vonatkozzanak a szabályok. 

A petíció szerint a fegyverviselés engedélyezésére a résztvevők biztonsága miatt lenne szükség. Szerintük ráadásul eleve alkotmányellenes, hogy az aréna területére nem lehet fegyvert bevinni.

A kezdeményezésben szerepel az is, hogy Cleveland eleve egy erőszakos város, ráadásul terrorfenyegetettség is van éppen a világban. És mind a három repulbikánus jelölt korábban már többször ellenezte a hasonló, fegyvermentes területek kialakítását. 

Külön kérik a versenyben maradt ohiói jelöltet, John Kasichot, hogy járjon közben az érdekükben.

A republikánus párt illetékesei egyelőre nem kommentálták az ötletet. 

Épp pár napja írtunk arról, hogy reális esély van arra, hogy a republikánus előválasztásoknak ne legyen egyértelmű nyertese, akkor pedig a clevelandi jelölőgyűlés könnyen teljes káoszba torkollhat. Rengeteg felfegyverzett és dühös párttag biztos csak segítene ezen a 20 ezres arénában. (CNN)