Ne utazzanak Észak-Koreába!

utazás
2016 március 28., 03:39
comments 62

A New York Timesban jelent meg egy írás arról, hogy miért nem jó ötlet Észak-Koreába utazni.

Egyre több iroda szervez utakat a világ legbrutálisabb és legkiszámíthatatlanabb diktatúrájába, amit kb. úgy reklámoznak, hogy ilyen jópofa, izgalmas kalandtúra lesz. Otto Warmbier, a 21 éves amerikai egyetemista is így jutott el az országba, őt most ítélték 15 év kényszermunkára, mert a szállodája faláról levett egy propaganda-feliratot.

A New York Times cikke arról szól, hogy ilyen tényleg simán történhet bárkivel, a szerző is volt turistáskodni az országban, az ő csoportjukból egy rosszkor készített fénykép miatt vittek el egy kínait.

Az ilyen típusú veszélyeken túl ráadásul szinte semmilyen "valóságos" dolgot nem lát, aki oda utazik, a turisták csak előre megrendezett jeleneteket látnak az országból, aminek semmi köze nincsen ahhoz, hogy milyen Észak-Koreában élni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.