4. Friss Hús - Magyar versenyfilmek 5-6.

Ajánló
2016 március 29., 13:27

A Friss Hús ötödik magyar versenyfilmes szekciójában egy konszolidált házibuliban elszabadulnak a vad ösztönök, beszéd nélküli párbeszédet folytatnak a különböző nemzetiségű menekültek, és Magyarország miniszterelnökét is minden erővel fel kell vidítani, mert hogy végtelenül szomorú az utóbbi időben. Ezt a szekciót április 1-jén pénteken 19:00 órától lehet megnézni.

A hatodik magyar szekcióban Arany János adaptáció, emigráló fiatalok és egy távoli bolygó élőlényeinek életébe belépő, nagybetűs Szerelem is megérkezik. Ezeket a filmeket április 2-án szombaton, 19:00 órától nézhetitek a Toldi moziban. Az összes korábban bemutatott magyar versenyfilm programja itt, itt, és itt olvasható.

***Magyar versenyfilmek 5. / április 1. péntek 19.00 / április 3. 19.00 (ismétlés)

Házibuli (r: Bárány Dániel) 4’,
Egy házibuli alakulása a kezdetektől a végéig. A film fő inspirációja Boris Vian Venyigeszú és Plankton című regénye volt.

Tabula Rasa (r. Csoma Sándor) 30’
Erdély, 1990. Emma és Ábel között szerelem szövődik, a szülők múltjában azonban sötét titok lappang.

Dialogue (r: Fabricius Gábor) 8’
Lírai párbeszéd európai humanizmusról és kelet-európai amnéziáról. A fantasy-dokufikció 1989 és 2016 vasfüggönyein át jut el Bartók Béla 1940-es emigrációjáig.

Az Elmenetel (r: Tóth Barnabás) 12’
Egy rendhagyó karácsonyi történet. Tíz perccel a világ vége előtt.

Fehér farkas (r: Szilágyi Fanni) 18’
Niki iskola helyett az állatkertben tölti napjait, mert az emberek világa számára vadabb, mint a vadállatoké.

Remény (r: Szirmai Márton) 17’
A legboldogtalanabb ország miniszterelnöke maga is szomorú. Kormánya tanácstalan. De még ott a Remény, az új csodagép, így talán írhatunk, mi magyarok, történelmet!
Deák Kristóf: Mindenki (Szamosi Zsófia)

***Magyar versenyfilmek 6. / április 2. szombat 19.00 / április 3. 15.00 (ismétlés)

Kiút (r. Ottlik Anna) 6’
A film egy fiatal lány szemszögéből mutatja be a felnőtté válás, az otthontól való elszakadás és a külföldre költözés nehézségeit. Szemtanúi lehetünk a döntéshozatal és az utazás szívszorító pillanatainak.

Mindenki (r: Deák Kristóf) 25’
A 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Eleinte minden idegen és furcsa, de van remény: az iskola híres kórusának lesz tagja. Ám hamarosan kiderül, hogy a kedvesnek látszó kórusvezető, Erika néni nem válogat a módszerekben, ha a kórus sikeréről van szó...

Tetemre hívás (r: Madarász Isti) 10’
Arany János azonos című balladájának filmes adaptációja. Az ifjú Bárczi Benő gyilkosát "tetemre hívással" igyekszik megtalálni gyászoló apja: azt gondolja, a seb vérezni kezd majd a fiú gyilkosa jelenlétében.

Állomás (r: Vékes Csaba) 13’
A film egy utazás története. Teri néni, miután ezen a világon minden dolgát elvégezte, szeretne eljutni valahova. Máshova…

Sötét kamra (r: Pálfi Bernadette) 14’
Anna kilépne kapcsolatából. Pakolni kezd, de egy nem kívánt terhesség és egy váratlan családlátogatás szabotálja szakítási szándékát.

LOVE (r: Bucsi Réka) 14’
A LOVE három fejezeten keresztül mutatja be egy távoli bolygó lakóinak történetét. Egy külső hatás következtében elkezd megváltozni a gravitációs tér, amely hatással lesz az ottani élőlényekre.

A cikk borítófotóján Fabricius Gábor Dialogue című filmje látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.