Átment a parlamenten a rendeleti költségvetés

gazdaság
2016 március 30., 10:05
comments 257

114-56 arányban, a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadta a parlament Lázár János javaslatát, miszerint mostantól bármire teremthet forrást Orbán Viktor, egy egyszerű kormányhatározattal.

Eddig csak úgy lehetett év közben kormánydöntésekkel módosítani a költségvetést, ha a határozatban megjelölték az új kiadás fedezetét – különben módosítani kellett volna a költségvetési törvényt.

Mostantól viszont a kormányfő rendelettel, tehát a parlament megkérdezése nélkül, az eddiginél is kevésbé átlátható módon teremthet forrást a költségvetés terhére bármikor. Ezekről az átcsoportosításokról csak a Magyar Közlönyből fogunk értesülni, ha egyáltalán. Az NGM feladata pedig az lesz, hogy utólag megtalálja a döntések fedezetét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.