Életfogytiglant kapott Szlovákiában Jozef Roháč

külföld
2016 március 30., 17:46
comments 25
photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt.

Élete végéig börtönben kell maradnia Jozef Roháč-nak a besztercebányai különleges büntetőbíróság szerdai, még nem jogerős ítélete szerint. A szlovák gyanúsítottat azzal vádolják, hogy a kilencvenes években több gyilkosságot is elkövetett a Skyorovci néven ismert alvilági csoport tagjaként. 

Az 1997-ben meggyilkolt alvilági vezetőről, Miroslav Sykoráról elnevezett banda kulcsfigurái ellen 2015 januárjában indult per. Hat gyilkosság megrendelése, illetve végrehajtása és bűnszervezet létrehozása miatt szabta ki a büntetést a bíróság. A gyilkosságok áldozatai pozsonyi alvilági emberek voltak. Az elítéltek - Róbert Lalis és Roháč - nem voltak jelen a verdikt kihirdetésekor. 

Roháč ellen több, alvilági bűncselekmény - például az Aranykéz utcai robbantás - miatt zajlik eljárás. Az Aranykéz utcai eset, a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosságok ügyében indult összevont büntetőperben csütörtökön hirdet ítéletet elsőfokon a Fővárosi Törvényszék. 

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt