15 ezren tüntethettek együtt szerdán Pukliékkal

oktatás
2016 március 31., 21:08
comments 133

A Tanítanék mozgalom úgy számolja, hogy legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akciójukban.A szervezők, Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin küldtek egy közleményt az MTI-nek, amiben Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatójára reagáltak, ahol a miniszter arról beszélt, hogy szerinte a megmozdulás kudarcba fulladt, mert „a 3200 magyar iskolából mintegy 100-ban volt érdemi és valós tiltakozás”. Lázár szerint más helyeken ezzel kinevetnék a tiltakozókat, de ők igyekeznek komolyan venni őket.

A Tanítanék mozgalom szerint az akció legalább háromszáz iskola előtt történt, és a megjelentek erről írásban is beszámoltak és fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. Pukliék megismételték, hogy az akció sikeres volt.

Úgy látják, hogy mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség. Hozzátették, hogy ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában, és ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.