15 ezren tüntethettek együtt szerdán Pukliékkal

2016 március 31., csütörtök 21:08
133

A Tanítanék mozgalom úgy számolja, hogy legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akciójukban.A szervezők, Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin küldtek egy közleményt az MTI-nek, amiben Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatójára reagáltak, ahol a miniszter arról beszélt, hogy szerinte a megmozdulás kudarcba fulladt, mert „a 3200 magyar iskolából mintegy 100-ban volt érdemi és valós tiltakozás”. Lázár szerint más helyeken ezzel kinevetnék a tiltakozókat, de ők igyekeznek komolyan venni őket.

A Tanítanék mozgalom szerint az akció legalább háromszáz iskola előtt történt, és a megjelentek erről írásban is beszámoltak és fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. Pukliék megismételték, hogy az akció sikeres volt.

Úgy látják, hogy mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség. Hozzátették, hogy ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában, és ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt