Miért tüntette ki Orbán az azeri elnök feleségét?

POLITIKA
2016 április 1., 13:43
comments 86

Orbán Viktor egy hónappal ezelőtt Azerbajdzsánba látogatott, ahol kitüntette az azeri elnök feleségét.

photo_camera A hivatalos látogatáson Azerbajdzsánban tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök a felesége, Lévai Anikó táraságában átadja a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést Ilham Aliyev azeri elnök feleségének, Mehriban Aliyeva asszonynak, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének a Baku melletti elnöki palotában március 6-án. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs/MTI)

Kész Zoltán független képviselő írásbeli kérdésben érdeklődött, hogy tervezi-e a magyar miniszterelnök más autoriter vezetők feleségének kitüntetését is, és „kap-e a jövőben Magyar Érdemrendet például Ri Szoldzsu, Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor felesége, vagy Aszma alAszad, Bassár el-Aszad elnök házastársa”.

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár írásbeli válasza szerint Orbán ezért tüntette ki az azeri elnök feleségét:

„A kitüntetéssel a kormány azt a támogatást szeretné elismerni, amelyet a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának, Óvodáj ának, Általános Iskolájának rekonstrukciója és bővítése során nyújtott. Egy muzulmán alapítvány segített egy keresztény intézményt, ezzel két kultúra és vallás képvisel ői között jött létre egy szövetség. Különösen fontos ez egy olyan időszakban, ahol ma már másról sem beszélnek, mint a vallások közötti konfliktusról.”

Vajon kikre utal a kormány, akik Magyarországon a vallások közötti konfliktusról beszélnek?

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt