Szíjjártó a Foreign Policy-nek: Mi sose mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal

POLITIKA
2016 április 01., 19:37
comments 215


Szijjártó Péter magyar külügyminiszter interjút adott a világ egyik legfontosabb külpolitikai lapjának a Foreign Policy-nek. Ebben nagyjából azokat a szlogeneket nyomta, amiket elvár az ember a magyar kormánytól. Viszont amikor arról kérdezték, hogy van-e párhuzam Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt migrációellenes kampánya és a magyar kormányé között, Szíjjártó azt mondta, távol állnak a Trump-féle idegengyűlölettől.

„Kereszténydemokrata kormány vagyunk. Sosem mondtuk, hogy a migráció egyenlőek a terrorizmussal”

- így a miniszter.

Nem ártana, ha Szíjjártó átnézné Orbán Viktor 2015-ös tusványosi beszédét, amiben a miniszerelnök azt mondta, hogy a magyaroknak látniuk kell az összefüggést a EU-ba bevándorló tömegek és a terrorizmus térnyerése között.

2015 novemberében a parlamentben beszélt arról Orbán, hogy

a bevándorlás természetéből következik a terrorizmus.

Azt is mondta, hogy a népvándorlás hatványozottan növekvő terrorveszélyt jelent, a kvóta pedig szétteríti a terrorizmust Európában.

A fideszes Németh Szilárd rezsibiztos tavaly novemberben mondta, hogy

a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár.

Lázár János pedig most csütörtökön állapította meg, hogy

minél erősebb a bevándorlás és az iszlám nyomása, annál erősebb a terrorizmus veszélye.

Ezek a kijelentések ugyan logikailag valóban nem azt jelentik, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal, de amikor a Fidesz politikusai ezeket mondják, akkor igenis arra játszanak, hogy magyar emberek millióinak fejében egyenlőségjel kerüljön a migráció és a terrorizmus közé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.