Szándékosan elgázoltak egy hidzsabot viselő nőt a muszlimellenes tüntetés közelében Brüsszelben

Egy fehér Audival gázoltak el a hidzsabot viselő nőt Brüsszel bevándorlók lakta Molenbeek nevű városrészén szombat délután.

A negyedben muszlimellenes demonstrációt tartottak, kb. 400 ember, többnyire maszkokban vonult végig a negyedben muszlimellenes jelszavakat skandálva. A rendőrség nagy erőkkel volt a helyszínen, próbálták távolt tartani a demonstrálókat a helyi muszlim közösség tagjaitól.

A kordonon egy fehér Audi tört át, a sofőr azután sem állt meg, hogy a rendőrök fegyverrel a kézben felszólították erre.

A helyszínen készült képeken látszik, hogy a sofőr mellett valaki telefonnal veszi videóra ez eseményeket.

Miután áttört a rendőrökön, a sofőr egy mellékutcában szándékosan elgázolt egy hidzsábot viselő nőt, majd továbbhajtott.

A nőt kórházba szállították.

UPDATE 20:16

Bár korábban több belga és francia újság is arról írt, hogy a nőt elütő Audit muszlimellenes tüntetők vezették, később kiderült, hogy két helyi lakos, Redouane D. és Mohamed B. ültek a kocsiban. A La Libre című belga lap úgy tudja, hogy a két férfi alkoholt vagy drogot fogyaszthatott a gázolás előtt. Mindkettejüket elfogták a rendőrök.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.