A kormány szerint az elmúltnyolcév miatt van offshore-érdekeltsége a fideszes Horváth Zsoltnak

politika
2016 április 04., 08:54
comments 195

Vasárnap este kiderült, hogy Kecskemét egyik korábbi fideszes képviselője, Horváth Zsolt 2013 októberében – tehát még képviselőként – lett vezetője egy Seychelles-szigeteki offshore cégnek. Horváth a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel az érdekeltségét. Ez a téma előkerült ma a parlamentben is, a jobbikos Szilágyi György kérdésében.

Szilágyi szerint az ügy bizonyítja, hogy „a fideszes prominensek kitömték a zsebeiket az ország érdekeit figyelmen kívül hagyva”. Azt is mondta, hogy a jobbikosok készek aláírni egy nyilatkozatot, hogy nem áll a tulajdonukban offshore-cég, és erre kérték a fideszes képviselőket.

A kérdésre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagált. Azzal kezdte, hogy 

az elmúltnyolcévben mindennapos gyakorlat volt, hogy közpénzeket visznek ki offshore cégeken keresztül az országból,  

Simon Gábor „fekete öves offhore-os”, Bajnai Gordonnak pedig még a lakása is offshore-hátterű volt.

Majd kovácsbélázott egyet (nem tudjuk, hogy Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselője mennyi pénzt hozott külföldről).

Dömötör szerint az offshorenak kedvező helyzeten a Fidesz változtatott 2010-ben.

Horváth Zsoltról és Seychelles-szigeteki cégéről egy szó sem esett a kormány válaszában. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.