Érzéketlen öregúr és szerelmes kisbolygó is nyert a Friss Húson

Ajánló
2016 április 04., 15:17
comments 2

Tegnap délután kihirdettük a Friss Hús rövidfilmfesztivál nyerteseit: a legjobb magyar rövidfilmben egy érzéseitől megfosztott idős úr hétköznapjait, a legjobb animációs filmben szerelembe eső állatok és növényeket, legjobb nemzetközi rövidfilmben pedig egy tizenéves escort lány életét ismerjük meg, akit már Cannes-ban is díjaztak tavaly.

Legjobb magyar rövidfilm - Ferenczik Áron: Szabó Úr

Legjobb animációs rövidfilm - Bucsi Réka: LOVE

link Forrás

Legjobb nemzetközi rövidfilm - Fyzal Boulifa: Rate me

Április 1-jén tartottuk meg a második Friss Hús rövidfilmes pitch fórumot, így a tegnapi átadón 300.000 forinttal díjaztuk a Legjobb rövidfilmes pitchet is, amely Deák Kristóf
A legjobb játék
című filmterve lett. Deák Kristóf a fesztiválon is szerepelt
Mindenki
című filmjével, amit a Daazo különdíjával (a film fesztiváloztatása) jutalmaztunk. A zsűri külön kiemelt három másik rövidfilmet a magyar válogatásból:

Oláh Kata: En passant

Szilágyi Fanni: Fehér farkas

Kopasz Milán:
Beyond

" aprólékos, minden részletre kiterjedő képi világáért"

A nyertes filmeket újra levetítjük kedden a Toldi moziban, pótoljátok!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.