Holnap reggel 8-kor üzembe állítják a rendőrség mindenlátó szupertrafipax-rendszerét

közlekedés
2016 április 04., 08:16
comments 166

A Véda nevű intelligens autósfigyelő rendszer országosan 365 fix telepítésű kamerát és 160 mobil sebességmérőt jelent; április 5-étől minden egység élesben működik. 

photo_camera Térkép:police.hu

A kamerák nemcsak a sebességet ellenőrzik, hanem többek között azt is látják, hogy be van-e csatolva a biztonsági öv, és forgalomszámlálásra is alkalmasak.

Budapest belterületén például hat fix telepítésű kamera működik élesben kedd reggeltől: kettő az M3-as, kettő az M5-ös, kettő az M1/M7-es autópáéya bevezető szakaszán.

A teljes lista és a térkép a fix kamerák elhelyezkedéséről itt található, a mobil sebességmérők hollétéről a kommentekben lehet találgatni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.