Áthelyezték a blokkoló órát a Nemzeti Választási Iroda épületében

bűnügy
2016 április 05., 15:31
comments 478

Még a február 23-i helyzetnél is durvább lehet holnap délelőtt a Nemzeti Választási Irodában, ahol a Kúria döntése előtt áthelyezték a blokkoló órát, amivel a népszavazási kezdeményezést hitelesíteni lehet.

Másfél hónappal ezelőtt Kubatov Gábor Fidesz alelnökhöz köthető kopasz verőemberek szállták meg a Nemzeti Választási Iroda épületét. Ennek eredményeként Erdősi Lászlóné, illetve kísérője előbb tudta hitelesíteni a népszavazási kezdeményezését, mint az MSZP-s Nyakó István. Bár a izomeberek viselkedése jogsértő volt, a Nemzeti Választási Bizottság és később a Kúra is Erdősiné kérdését fogadta el, és Nyakóét kidobta. Az ellenzéki politikus fellebbezett, erről a fellebbezésről döntenek szerdán a Kúrián.

Lehet, hogy holnap délelőtt a bíróság mindkét kérdést kidobja. Ebben az esetben újra lehet népszavazást kezdeményezni a boltok kötelező vasárnapi zárva tartásáról. Megint az fogja eldönteni, hogy kinek a kérdésével foglalkozik az NVB, hogy ki helyezi a papírját elsőként a blokkoló órába.

Ez a készülék február végén még a Nemzeti Választási Iroda épületélnek előterében állt.

photo_camera A blokkoló óra a kép baloldalán

Ez az amit hétfőn az épület belsejébe vittek, és a belső udvar közepén helyeztek el.

photo_camera A blokkoló óra új helye épül a Nemzeti Választási iroda épületében.

Ide.

A tervek szerint a sárga-fekete szalaggal kirakott kör szélén lehet majd várakozni addig, amíg a Kúria döntése nyilvánosságra nem kerül. Abban a pillanatban a kör szélén várakozó emberek megindulhatnak középre, és ezen a ponton fog eldőlni, hogy kinek sikerül a papírját elsőként hitelesíttetni a géppel.

A Nemzeti Választási Irodánál kérdésünkre azt mondták, a Kúria nem tájékoztatta őket arról, hogy szerdán döntés lesz, ők a 444-en olvastak először erről hétfőn kora délután. Pállfy Ilona, az NVI elnöke ezután helyeztette át a gépet az aula közepére, mert „így szerinte jobban hozzá lehet majd férni”.

Abban bíznak, hogy nem ismétlődnek meg a február 23-án történt események. Azt mondták nem hívtak előre rendőrt az épülethez a holnapi napra, de a szükség lesz rá, akkor majd értesítik a rendőrséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.