Azon már Andy Vajna is csak értetlenkedik, hogy mi az Isten történik a televizsönjénél

Média
2016 április 05., 18:02
comments 346

Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa szűk körben értetlenségének adott hangot a kereskedelmi csatorna hírosztályán a múlt héten történt kirúgásokkal és azok kommunikációjával kapcsolatban – értesült a Népszabadság.

Az állami segítséggel lett kaszinómogul állami, Eximbankos hitelből vette meg a TV2-t, majd odavitte Dirk Gerkenst, azt RTL Klub korábbi vezetőjét és a korábban a Századvégnek dolgozó, többek között a Zuschlag-könyv szerzőjeként ismert Kökény-Szalai Vivient. Utóbbi valóságos vérengzésbe kezdett, kirúgta a Tények stábjának jelentős részét, lejárató anyagokat rakatott be egy ellenzéki politikusról és egy tiltakozó tanárról, amivel összefüggésben zuhanni kezdett a hírműsor nézettsége, majd a következő közleménnyel jelentkezett:

"Egy nehéz helyzetben lévő hírműsort vettem át, mivel az elmúlt két évben a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből. Ezt a folyamatot szeretném megállítani és megfordítani új szakemberek szerződtetésével és belső átszervezésekkel. Az átalakítás további részeként mind tartalmilag, mind arculatilag is megújul a Tények és a Mokka. Az aktuális műsorokat informatív, szórakoztató, az emberek hétköznapi ügyeivel foglalkozó hírműsorokká alakítjuk át."

Ez a kommunikáció állítólag már Vajnának is sok volt.

Comment:com arról is értesült, hogy Dirk Gerkensnél is betelt a pohár: a vezérigazgató állítólag megvétózta, hogy felvegyék Miki Tímeát, az Echo TV vezérigazgatóját a Tények felelős szerkesztőjének. Miki egyébként korábban rendező volt, szerkesztőként még soha nem is dolgozott.

photo_camera Miki Tímea.

(Népszabadság, Comment:com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.