Nyakó István csak áll, és vár, hátha megint pecsételhet holnap

POLITIKA
2016 április 05., 07:34
comments 78

Hétfő óta foglalják a helyet a szocialisták a Nemzeti Választási Iroda bejáratánál, hátha egyszer az életben leadhatják népszavazási kezdeményezésüket a vasárnapi boltbezárások ügyében.

A kérdést utoljára Nyakó István szocialista politikus akarta beadni, de akkor gyanús kopasz alakok és egy velük titokzatosan együttműködő nő, Herceghalom polgármesterének felesége megakadályozták ebben.

Nyakó István az NVI előtt kedd reggel. Fotó: Botos Tamás
photo_camera Nyakó István az NVI előtt kedd reggel. Fotó: Botos Tamás

A Kúria szerdán dönt arról, hogy mi legyen a párhuzamosan beadni kívánt népszavazási kezdeményezésekkel. Van rá esély, hogy mind a herceghalmi Erdősiné, mind pedig a szocialista Nyakó István kezdeményezését érvénytelenítik, és újra indítják a beadványozást. Ebben az esetben az elképsztő szabályozás szerint annak a kezdeményezése mehet, aki előbb pecsétel az NVI bejáratánál.

A szocialisták már hétfő óta állnak a kapunál, hogy ha rohanni kell, mindneképpen elsők legyenek. Kedd reggel is ott várakozott Nyakó István, hátha szerdán első lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.