A Jobbikkal és az LMP-vel összejön a terrorhelyzetről szóló alkotmánymódosítás

POLITIKA
2016 április 08., 09:46
comments 447

UPDATE: Ellenzéki képviselőkkel beszélve kiderült, az ellenzék a most ismert formában egyáltalán nem támogatja a módosítást.

Pénteken a Honvédelmi Minisztériumban egyeztettek a parlamenti pártok a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó alaptörvény-módosításról. Az MSZP nem jelent meg a tárgyaláson. A találkozó után Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy

„konszenzus alakult ki a kormányoldal, valamint a Jobbik és az LMP között abban, hogy alkotmánymódosításra van szükség a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatban, a kérdés rendezésében pedig már csak jogdogmatikai nézeteltérések maradtak.”

Kósa szerint az MSZP kivételével valamennyi párt egyetértett abban, hogy a párizsihoz és a brüsszelihez hasonló terror veszélyének elhárítása olyan azonnali beavatkozásokat igényel, amelyek alapvető jogok korlátozásával járnak, és erre kizárólag különleges jogrendben van lehetőség. A pártoknak még arról kell megállapodniuk, hogy a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó különleges jogrend

egy új pontként jelenjen meg az alaptörvényben, vagy egy már meglévő alaptörvényi szabályozást terjesszenek ki erre az esetre.

Simicskó István honvédelmi miniszter sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az MSZP nem vett részt a megbeszélésen. Az egyeztetés után elmondta, hogy várhatóan április végén nyújtják be a tervezetet az Országgyűlésnek.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.