A Csiefangcsün Pao szerint a Zootopia csak amerikai propaganda

külföld
2016 április 09., 18:56
comments 155

A legújabb amerikai animációs film, a Zootopia, Európa és Amerika mellett Ázsiában is hatalmas sláger. Kínában rekordokat dönt a film nézettsége.

A Kínai Néphadsereg napilapja, a Csiefangcsün Pao viszont most szerkesztőségi véleményben támadta be a filmet. Azt írták, hogy a Zootopia csak amerikai propaganda, és az egyetlen célja, hogy a nyugati értékeket terjessze.

Kiemelik, hogy a Zootopiában megcserélik az állati szerepeket: a főgonosz egy bárány, az áldozatai pedig mindannyian ragadozók. Az újság szerint az ilyesmi régi propagandaeszköz.

link Forrás

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a filmben egy nyúl menti meg a ragadozókat. A kínai lap szerint az egyébként félénk természetű nyulat megmentővé tenni

tipikusan amerikai propagandahúzás, azt üzeni, hogy bárkiből lehet hős, bárkiből bármi lehet, azaz az Amerikai Álom megvalósítható.

(Fortune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.