Egyre kevesebb narancsot esznek az amerikaiak, és ez bizony baj

gasztronómia
2016 április 09., 17:01
comments 96

Egy friss felmérés szerint az Amerikai Egyesült Államok lakói egyre kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak.

A gyümölcsfogyasztásban különösen durva a visszaesés, és ennek jelentős részéért a kutatók szerint egyedül a narancsfogyasztás csökkenése felelős. A narancsfogyasztás pedig leginkább azért esik, mert az amerikaiak reggelije mellől újabban egyre gyakrabban elmarad a narancslé.

Korábban a narancslé tradicionális reggeli italnak számított az Egyesült Államokban, de a felmérés szerint most a 20 éven aluliak évente 9,3 kilogrammal kevesebb narancslevet fogyasztanak, mint 1994-ben.

A kutatók szerint ennek oka az, hogy a narancslé ára nőtt a mérés által érintett időszakban.

A legnagyobb gond viszont, hogy a narancslevet és a narancsot nem váltotta új kedvenc, így pedig esélyes, hogy az amerikai fiatalok átlagos vitaminbevitele is csökkent. Igaz, az almaléfogyasztás kicsit megnőtt, de messze nem annyira, amennyire a narancsléé csökkent. Ráadásul az amerikaiak körében a narancslé és a narancs eleve sokkal-sokkal népszerűbb volt, mint az alma meg az almalé.

Szintén jelentősen visszaesett az USA lakóinak zöldségfogyasztása is minden csoportban, a felnőtt nőket leszámítva.

A felnőtt nők kb. ugyanannyi zöldséget fogyasztanak, mint 20 éve, de a férfiak és a gyerekek sokkal kevesebbet.

(Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.