David Cameron nyilvánossá tette az adóbevallásait

külföld
2016 április 10., 07:30

Az angol miniszterelnök egy hete rémálomként éli meg a mindennapjait, miután a Panama-ügy kirobbanása óta kiderült: ő is benne volt az apja offshore-bizniszében. A feleségének 55 ezer fontos divattippeket adó tanácsadó már csak hab volt a tortán.

A világ vezetői közül rengetegen magyarázkodtak az offshore-céghez kötődő tetteik miatt az elmúlt héten. Cameron, mint mondta, úgy érzi, kezelhette volna jobban is ezt az ügyet, és a továbbiakban szeretne minél átláthatóbb lenni.

Ezért is tette közzé az adóbevallását. Szakértők tüzetesen átnézték, és találtak benne is valami érdekeset:

Miután David Cameron apja 2010-ben meghalt, a miniszterelnök 300 ezer fontos örökségben részesült. Ez után nem kellett adót fizetnie, mert a brit törvények szerint az örökség csak 325 ezer font felett adóköteles. Viszont 2011-ben az anyja két részletben 100 ezer fontot utalt át neki, valószínűleg azért, hogy elkerüljék a 80 ezer fontos, örökösödés után fizetendő adót.

(The Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.