Több mint egy évszázad után először nőtt a vadon élő tigrisek száma a bolygón

A WWF Delhiben, a Nemzetközi Tigris Fórumon hozta nyilvánosságra, hogy megugrott a szabadon élő tigrisek száma a világban: a jelenleg becsült 3890 példány jelentős elmozdulást jelent a 2010-ben becsült 3200-tól.

A héten indul a 3. Ázsiai miniszteri szintű tigrisvédelmi csúcstalálkozó, ahol a cél az lesz, hogy a lendület ne törjön meg, és a tigrisek száma megduplázódjon 2022-re. Ehhez az érintett országok egy hatéves akciótervet fognak összerakni. 

A WWF szerint a növekedés főleg az Indiában, Oroszországban, Nepálban és Bhutánban élő tigrisek gyarapodó tendenciákat mutató állományaival, a faj- és élőhelyvédelmi törekvések sikerével és a pontosabb adatgyűjtési módszerekkel magyarázható. 

Az öröm azért nem felhőtlen, egyrészt szakértők szerint lehet, hogy nem is lett több tigris, csak finomodtak a módszerek, és a kutatók több tigrist tudnak megtalálni. Másrészt pedig valóban 1900 óta először mérnek növekvő tendenciát, de akkor még több mint százezer tigris élt vadon, onnan zuhant fokozatosan a veszélyeztetett fajok száma. (WWF, Mashable)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.