Vallott a nő, aki leleplezte a párizsi főterroristát a francia rendőrségnek

2016 április 11., hétfő 6:15
157

November 18-án a francia rendőrség hosszú tűzharc után behatolt a párizsi terrormerénylet kitervelőjének és irányítójának tartott Abdelhamid Abaaoud lakására. A tűzharcban maga a terrorvezér is meghalt. Francois Molins párizsi ügyész azt mondta az akció után, hogy egy szemtanú segített azonosítani a terroristát meg a lakásban lévőket, és ez a tanú volt az, aki a lakás nyomára vezette a rendőrséget.

A tanú most interjút adott a Washington Postnak.

Állításait a francia hatóságoktól megszerzett hivatalos iratok is igazolták.

A tanú, akinek Abdelhamid Abaaoud halálát köszönheti a világ, egy középkorú muszlim nő. Abaaoud unokatestvérének kísérője volt. Az unokatestvérrel a november 13-i párizsi terrortámadások után két nappal keresték meg a bujkáló terroristavezért. Abaaoud unokatestvére volt az a nő, aki a rendőrségi razzia során felrobbantotta magát.

A tanú azt tartotta a legfontosabbnak, hogy kiderüljön: ő is muszlim.

Szerinte ez azért fontos, mert a világnak meg kell tudnia: nem az ISIS terroristái által képviselt iszlám az igazi iszlám, és nem igazságos dolog sok-sok millió embert néhány terrorista miatt megbélyegezni. Különösen igaz ez most, amikor Európába több százezer, kiszolgáltatott, muszlim vallású menekült érkezett.

Ugyanakkor a nő azt is elmondta a Washington Postnak, hogy Abaaoud felvilágosította:

több tucat ISIS-harcos jött vele Európába a 2015-ös menekülthullámban érkező migránsok közé rejtőzve.

Az interjút teljes hosszában a Washington Poston lehet elolvasni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt