Rogánék egészen trükkösen intézték el, hogy csak a Carion szervezhessen nemzeti fogyasztói csoportot

gazdaság
2016 április 12., 12:29
comments 54

Kihirdették a nemzeti lakásvásárlói csoportokról szóló törvényt, amit kisebb módosításokkal újra elfogadtak, miután a köztársasági elnök visszaküldte azt a parlamentnek. Erről a pontosan megnevezhető cégcsoportot – a Carion Zrt.-t – helyzetbe hozó, latin-amerikai eredetű lehúzós fogyasztói csoportokat állami támogatással megtoló törvényről itt írtunk bővebben, a végleges törvényben újabb érdekességet vett észre a Portfolio.

photo_camera A Carion Bécsi úti székháza.

A törvényben szerepel egy ilyen kitétel:

"A szervező igazgatósága legalább egy tagjának legalább 5 évi, a fogyasztói csoportokról szóló kormányrendelet szerinti tevékenységet üzletszerűen végző cégben vezető tisztségviselőként eltöltött gyakorlattal kell rendelkeznie. Ennek a gyakorlatnak a meglétét olyan cég jogosult cégszerűen aláírt nyilatkozattal igazolni, aki nem áll felszámolási eljárás, csődeljárás, végelszámolás vagy kényszertörlés hatálya alatt, legalább 5 éven keresztül végzett ilyen tevékenységet és eleget tett a fogyasztói csoportokról szóló kormányrendelet szerinti kötelezettségének."

Mivel ez kizárólag a Carionra és a tulajdonában álló Poligrupóra áll – a többi fogyasztói csoportos cég felszívódott, vezetőit eltiltották –, ezért ezzel a kikötéssel a kormány bebetonozta, hogy csakis a Carion vezetői (tulajdonosok: Szani János, Ötvös Géza) engedélyével, valamelyik igazgatósági tagjának beszervezésével lehet nok-ot indítani.

Szóval a kormány csinált egy új monopolpiacot egy konkrét cégnek.

(Portfolio)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt