A megújult BKV hajnali 1 és 4 közötti láncfűrészezéssel terrorizálja a gazdag budaiakat

közlekedés
2016 április 13., 10:43
comments 45

Levelet kaptunk Attilától, aki szerdára virradóra nem aludt. Pedig egy oxigéndús második kerületi utcában lakik, ahol viszont valaki egész éjjel láncfűrészezett. Mire gondolt olvasónk egyből? Romlott a világ: fideszesekre!

Feltehetően nagyméretű fakivágások voltak ma hajnalban a II. kerületben Kuruclesen. A Bognár utcában lakom és éjfél körül beindultak a motoros fűrészek. Egy órakor hívtam a rendőrséget, hogy jelentsem (a Széher út végén kezdődik az hárshegyi erdő és godoltam illegális fakitermelés történik), mire megígérték, hogy utána néznek. Mikor 4-kor még mindig bőszen mentek a fűrészek újra telefonáltam, de akkor már azt mondták, hogy tudnak róla, mert más is jelentette. Többet viszont nem közöltek.

Egészen pirkadatig ment a dolog, mire végre csend lett. Nem tudom mit vágtak, szerintem valami főfideszesnek (van itt belőlük bőven) javították a kilátását a budai hegyekre, mert tuti, hogy egyszerű fatolvajok nem lettek volna ilyen nyilvánvalóak és a rendőrség sem csinált semmit. Az erdészet meg gondolom nem éjszaka dolgozik, mert az elég ésszerűtlen és veszélyes lenne.

Ezt írta Attila, mi pedig azonnal berregni kezdtünk, mint egy keresztény-nemzeti láncfűrész, és azzal a lendülettel megkerestük a második kerületi önkormányzatot. Balaton Balázs sajtófőnök pedig gyors körbekérdezés után máris szállította a meglepetést: nem loptak, nem is nagykutyák kilátását javították, hanem az történt, hogy egy külsős cég a BKV megbízásából a 61-es villamos Kelemen László utcai megállójának környékén a felsővezetékre ránőtt gallyakat meg ágakat távolította el. Mert ezek baleset- és életveszélyt okozhattak volna, az üzemzavarokozásról nem is beszélve.

A cég rendőrséghez írt levelében szó szerint

minimális szintre csökkentett zajterhelést

ígért, a jelek szerint ez nem jött annyira össze.

A figyelmes olvasó a rendőrség szó olvastán felkaphatta a fejét. Igen, az a rendőrség, amelyik a zaj okáról nem mondott semmit Attilának - és gondolom egyik éjszakai betelefonálónak sem - pontosan tudta, mi zajlik éjfél és reggel 6 között. Minek az ilyen fontos infókat az okvetetlenkedő civilek orrára kötni? - gondolhatta a rendőrség. És igazuk is volt: most jobb, hogy tudjátok, miért nem tudtatok aludni?

Ezekben a nehéz napokban, amikor Tarlós főpolgármester éppen beült az időgépbe és háborút indított a városi biciklisták ellen, meg kell becsülnünk minden korszerű közösségi közlekedési koncepciót. Márpedig a gazdag budaiak BKV-pénzből történő éjszakai láncfűrészes terrorizálása vitán felül ilyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.