A Dolmio és az Uncle Ben's gyártója azt kéri a fogyasztóktól, hogy egyes termékeit csak heti egyszer fogyasszák

gasztronómia
2016 április 15., 11:56
comments 15

A Mars Food a csomagolásokon és a weboldalain mostantól különbséget tesz „naponta” és „alkalmanként” ajánlott termékei között. Az utóbbi kategóriába esik az ételük kb. 5 százaléka, ezekben magasabb a só-, a cukor- vagy a zsírtartalom.

Azért, hogy megmaradjon az ízélmény, ezeket nem javasolják napi fogyasztásra. Ilyen például a Dolmio lasagne-szósza, a pestója, a carbonarája és az Uncle Ben's keleti szószai.

A cég lépése azután jött, hogy George Osborne, a brit pénzügyminisztérium kancellárja bejelentette, hogy meg fogják adóztatni a cukrot, hogy visszaszorítsák a gyerekkori elhízást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.