Palkovics nem tartja a tárgyalások kudarcának a pedagógusok sztrájkjait

Az oktatási államtitkár nem tartja a tárgyalások kudarcának a pedagógusok által meghirdetett sztrájkokat. Palkovics László ma egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: tovább folytatódnak az egyeztetések, legközelebb hétfőn ül asztalhoz az oktatási államtitkárság a pedagógusok sztrájkbizottságával. Hogy ennek mi lesz a kimenetele, előre nem látható – közölte.

Az oktatási államtitkár a mai kétórás figyelmeztető sztrájkról azt mondta: egy bejelentett sztrájk legitim dolog, akik nem ehhez csatlakoznak, hanem a tiltakozás valamilyen más formáját választják, az munkajogi kérdés.

A sztrájkbizottság által követelt 25 pont közül 18-ban közeledtek az álláspontok, és az elmúlt két hónapban nagyon sok területen léptek előre – mondta Palkovics, aki szerint a követelések egy része bérelemet érint, szerinte ebben is lehet majd valamilyen megoldást találni.

Bár az egyeztetések még tartanak, de az állami intézményfenntartó költségvetése a jövő évi büdzsében jelentősen, 25 százalékkal, legkevesebb 100 milliárd forinttal bővülhet majd – mondta. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.