Az offshore-ozáshoz köthető fideszes képviselő szerint az újságírók is a költségvetésből kapják a fizetésüket, ezért több tiszteletet tanúsíthatnának az offshore-ozó vállalkozások felé

POLITIKA
2016 április 18., 17:45
comments 335

Az ATV és az RTL Klub riporterei csípték el a Parlament folyosóján a fideszes képviselőt, Kerényi Jánost, akiről a napokban derült ki, hogy családtagjainak például a Seychelle-szigetekre bejegyzett cégei vannak és ezen kívül két offshore-gyanús cég is az ő lakcímére van bejelentve.

link Forrás

A felvételen látható, hogy Kerényi előbb arról beszél, hogy csak azzal az offshore-ral van baj, ahol pénzt parkoltatnak, ráadásul tele az ország is offshore hátterű cégekkel, amik itt adóznak, és amiknek a hiányát a magyar gazdaság is megérezné. Majd szemmel láthatólag kicsit felzaklatta magát amikor az offshoreozás erkölcsi dimenziójáról kérdezik:

Ön szerint én nem itt adózok? Nézze meg a vagyonnyilatkozatomat. Nyitott könyv az életem. Elég sok adót befizettem már.

Majd kis kitérővel rátér arra, hogy

"Ugyanúgy, ahogy az én fizetésem is tulajdonképpen adó bevételéből jön, de az önöké is ezekből az adóbevételekből jön. Azt kérném, hogy kellő tisztelettel azok iránt a vállalkozások iránt, akik az adóbefizetéseikkel hozzájárulnak ahhoz, hogy önök most itt engem fényképezni tudjanak."

- mondja Kerényi, mire a riporterek emlékeztetik, hogy alighanem a köztévével keveri őket, mivel mind az RTL Klub, mind az ATV piaci alapon működik, nem nagyon folynak oda állami pénzek. De Kerényit ez nem nagyon érdekli, azzal folytatja, hogy:

"Önök hogy úgy mondjam, effektív termelő munkával önök sem járulnak hozzá ahhoz, hogy az ország előrébb jusson."

Később még elmondja, hogy az offshore-lovag kifejezést nem tartja sem negatívnak, sem pozitívnak. Ő maga nem offshore-lovag, teljesen tiszta a vagyonnyilatkozata.

Döglött lovon ülnek, tette még hozzá Kerényi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.