Drónokkal kezdhet el kiszállítani az ausztrál posta

TECH
2016 április 18., 14:06
comments 34

Az Amazon, a Google és a dán Maersk után az ausztrál nemzeti posta lehet a következő szereplő, aki nekilát a drónos kiszállítással történő kísérletezésnek.

Az ausztrál posta most egy két hónapos kísérleti üzem közepén van, amihez engedélyt kaptak a légügyi hatóságoktól is. Ha minden jól megy, akkor az év második felében elindulhat az éles kiszállítás is.

A posta ügyfelei állítólag nagyon szeretnék, ha a kísérleti alanyok közé kerülhetnének, de a postánál főleg abban látnak lehetőséget, hogy a vidéken, a lakott területetektől messze lakó embereket érjék majd el könnyebben. Elsőnek ötven, a városközpontoktól távolabb lakó ember vehet majd részt a kereskedelmi kísérletben, hozzájuk hetente kétszer jár majd a drónposta.

A posta drónjait az ausztrál cég, az ARI Labs gyártja, ejtőernyővel és figyelmeztető jelzőfényekkel szerelik majd fel ezeket. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.