Ebben az interjúban gyakorolta be a Vitézy-gyalázást a Tütü bár réme

Pénteken nagy sláger volt, hogy Tarlós István új szintre jutott a személyeskedő politikai gyalázkodásban, amikor Vitézy Dávidról így beszélt:

“Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű nightklubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel.”

Egy hétfő reggel megjelent hvg.hu interjúból kiderült, ez nem csak úgy kiszakadt a főpolgármesterből, hanem előre begyakorolta az alapokat.

"Nem akarok személyeskedni, és nem fűződik érdekem hozzá, hogy bárkit okkal vagy ok nélkül bántsak. De vannak olyan, sajátos beállítottságú emberek, akikben talán valamiféle infantilis indulat is munkál, mivel nincs jogosítványuk, a fejlesztési területről elkerülnek egy múzeumba és onnan próbálják heccelni az embereket és a fejlesztéseket manipulálni."

Ez áll az interjúban, amit még a pénteki Tarlósinfó előtt vettek fel. Ehhez már tényleg csak a tütüzést kellett hozzátenni.

Esszenciális tarlósizmus az interjúban az is, ahogy Lázár Jánoshoz fűződő viszonyát írja le.

"Ha konkrétan arra a kérdésre kell válaszolnom, hogy milyen a viszonyunk most Lázár Jánossal, akkor bár nem mondom, hogy egymás haját simogatjuk, de az utóbbi hónapokban nem emlékszem, hogy lett volna csattanásunk." Azt viszont értékeli Lázárban, hogy nem sunyi, ahogy ő maga sem.