„Püspök úr kérése egyértelmű”: a pedagógusok semmilyen sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt

Egy pécsi, katolikus egyházmegyei fenntartású – tehát nem a Klik alá besorolt – iskolában kedden, az április 15-i pedagógussztrájkkal kapcsolatban kitették ezt a hirdetményt:

„Kedves Kollégák! Püspök úr a múlt pénteki értekezletünkön részt vett, egyebek mellett arról is szólt, hogy a pedagógus szakszervezetek megkeresték az egyházmegyét. Püspök úr állásfoglalása, kérése egyértelmű: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával. Ez az állásfoglalás összhangban áll az általam korábban megfogalmazottakkal, kérem, tartsuk be. Köszönöm.”

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője azt mondta a bama.hu-nak, hogy a püspök állásfoglalása törvénysértő, ráadásul demokratikus alapjogot, s sztrájkhoz való jogot is sérti, és korlátozza a munkavállalói jogokat. Nagy azt ígérte, ma megkeresi az intézmény vezetőjét és a püspököt is. (bama.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.