Nemzettragédia: az EU végre meg akarja fizetni a kiküldetésben dolgozó magyarokat

gazdaság
2016 április 19., 02:20
comments 182

Az Építési Vállalkozót Országos Szakszövetsége szerint versenyhátrányba kerülhetnek a magyar munkavállalók külföldön, ha az EU megvalósítja tervét, amely alapján

azonos munkáért azonos bért kéne fizetni az azonos helyen dolgozóknak.

A szakszövetség németországi tagozatának titkára, Mervai Péter szerint ez leginkább a Németországban tevékenykedő magyar cégeket érintheti. Ezek "jellemzően" 14,45 eurós órabért fizetnek a 18-19 eurós átlagos órabér helyett. Mervai szerint az utóbbival a magyar cégek már nem tudnak versenyezni.

A Világgazdaság cikke szerint a tervezett intézkedés 70 ezer magyar munkavállalót érinthet hátrányosan. A kiküldetésben dolgozó magyarok több mint fele Németországban, negyede Ausztriában dolgozik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.