Hétfőn hivatalosan is londoni nagykövetnek jelölik Habony Árpád legfőbb bizalmasát

2016 április 20., szerda 10:35
120
Habony Árpád. A jelek szerint az ő egyik legbizalmasabb embere, Szalay-Bobrovniczky Kristóf lesz Magyarország londoni nagykövete. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hétfőn, zárt ülésen hallgatja meg a parlament külügyi bizottsága a megüresedett londoni és hágai nagyköveti posztok jelöltjeit.

Az Index értesülései megerősítették, amit korábban megírtunk, hogy előbbi posztra Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég kuratóriumának elnökhelyettese a hivatalos jelölt. A hollandiai nagykövetség élére Kocsis András, korábbi első beosztott kerülhet.

Szalay-Bobrovniczky fideszes körökben Habony Árpád jobbkezeként ismert. A főtanácsadó eddig rajta keresztül gyakorolta befolyását a kormányközeli elemző intézetnél és gazdaságkutatónál.

Közismert, hogy Szalay-Bobrovniczky felesége Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest egyik főpolgármester-helyettese. A családban egyébként nem ez az első nagyköveti kinevezés: Szalay-Bobrovniczky Kristóf testvére, Szalay-Bobrovniczyk Vince a második Orbán-kormány idején bécsi nagykövetként dolgozott. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt