Hétfőn hivatalosan is londoni nagykövetnek jelölik Habony Árpád legfőbb bizalmasát

POLITIKA
2016 április 20., 10:35
comments 118
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
photo_camera Habony Árpád. A jelek szerint az ő egyik legbizalmasabb embere, Szalay-Bobrovniczky Kristóf lesz Magyarország londoni nagykövete. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hétfőn, zárt ülésen hallgatja meg a parlament külügyi bizottsága a megüresedett londoni és hágai nagyköveti posztok jelöltjeit.

Az Index értesülései megerősítették, amit korábban megírtunk, hogy előbbi posztra Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég kuratóriumának elnökhelyettese a hivatalos jelölt. A hollandiai nagykövetség élére Kocsis András, korábbi első beosztott kerülhet.

Szalay-Bobrovniczky fideszes körökben Habony Árpád jobbkezeként ismert. A főtanácsadó eddig rajta keresztül gyakorolta befolyását a kormányközeli elemző intézetnél és gazdaságkutatónál.

Közismert, hogy Szalay-Bobrovniczky felesége Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest egyik főpolgármester-helyettese. A családban egyébként nem ez az első nagyköveti kinevezés: Szalay-Bobrovniczky Kristóf testvére, Szalay-Bobrovniczyk Vince a második Orbán-kormány idején bécsi nagykövetként dolgozott. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.