Peren kívül egyezkedne a Volkswagen az Egyesült Államokban

2016 április 21., csütörtök 21:33
39

Szűkszavú közleményt adott ki a német autógyár, amiben annyi áll, hogy dízelbotránnyal összefüggésben elvi megállapodásra jutottak az Egyesült Államokban a szövetségi kereskedelmi felügyelettel, a igazságügyi minisztériummal, a szövetségi környezetvédelmi hatósággal és a Kalifornia állami környezetvédelmi hatósággal. A következő hetekben ezt az elvi megállapodást alakítják úgy, hogy a Volkswagen kötelezettséget vállal az ügy lezárásáért, de azt el nem ismeri.

AFP PHOTO / GREG BAKER

A gyár felé a San Francisco-i bíróságon indítottak gyűjtőpert, de peren kívüli megállapodás már nincs messze. Német lapok szerint az ügyet kezelő szövetségi bíró, Charles Breyer arról számolt be, hogy a megállapodás értelmében, a a VW a tulajdonos igénye szerint vagy megjavítja, vagy visszavásárolja a dízelbotrányban érintett autókat és fizet. A Die Welt úgy tudja, hogy a gyár autónként 5 ezer dollárt fizethet majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Egyesült Államokban kialkudott megállapodás máshol is érvényes lesz-e. (MTI/BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt