Ötéves mélypontra zuhant Merkel pártjának támogatottsága

külföld
2016 április 22., 07:05
comments 134

Az Infratest dimap közvélemény-kutató cég által pénteken megjelentetett felmérés szerint 2011 óta nem állt olyan rosszul a CDU/CSU pártszövetség Németországban, mint most. A kutatás szerint jelenleg 33 százalékon állnak. A német nagykoalíció másik pártja, a szociáldemokrata SPD szintén történelmi mélypontot áll, ha most vasárnap lennének a választások, akkor csak 21 százalékot kapnának.

A hagyományos néppártokkal szemben a menekültellenes, populista AfD országszerte 14 százalékon áll, de az ország keleti részein a 20 százalékot is eléri. A jelenlegi állás szerint a 2013-os választásokon kiesett, liberális FDP újra be tudna jutni a Bundestagba, mivel sikerül feltornázniuk magukat 7 százalékra.

A választók leginkább a menekültkérdés és a terrorveszély kezelése miatt elégedetlenek a német kormánnyal. A válaszadók 52 százaléka szerint Merkelék nem képesek kezelni a menekültválságot. És csak 47 százalék látta úgy, hogy el tudják hárítani a terrorfenyegetettséget. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.