Ötéves mélypontra zuhant Merkel pártjának támogatottsága

2016 április 22., péntek 7:05
153

Az Infratest dimap közvélemény-kutató cég által pénteken megjelentetett felmérés szerint 2011 óta nem állt olyan rosszul a CDU/CSU pártszövetség Németországban, mint most. A kutatás szerint jelenleg 33 százalékon állnak. A német nagykoalíció másik pártja, a szociáldemokrata SPD szintén történelmi mélypontot áll, ha most vasárnap lennének a választások, akkor csak 21 százalékot kapnának.

A hagyományos néppártokkal szemben a menekültellenes, populista AfD országszerte 14 százalékon áll, de az ország keleti részein a 20 százalékot is eléri. A jelenlegi állás szerint a 2013-os választásokon kiesett, liberális FDP újra be tudna jutni a Bundestagba, mivel sikerül feltornázniuk magukat 7 százalékra.

A választók leginkább a menekültkérdés és a terrorveszély kezelése miatt elégedetlenek a német kormánnyal. A válaszadók 52 százaléka szerint Merkelék nem képesek kezelni a menekültválságot. És csak 47 százalék látta úgy, hogy el tudják hárítani a terrorfenyegetettséget. (FAZ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt