Erre is van pénz: ősszel jön az M5, a köztévé új, oktatási, ismeretterjesztő csatornája

tévé
2016 április 23., 17:49
comments 108

Az ismeretterjesztés, az oktatás és a kultúra áll majd az ősszel induló új tematikus közszolgálati csatorna középpontjában – jelentette be a hirado.hu-n maga a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója.

A csatorna szeptemberben indul, és délutánonként fog oktatási műsorokat sugározni. Papp így indokolta a csatorna szükségességét: „A megfelelő tájékoztatás és a sportműsorok közvetítése mellett vannak olyan tematikák, amelyekkel szemben még maradt némi adósságunk. Ilyen a kultúra, az oktatás és az ismeretterjesztés. Ezekre a műsorokra óriási igény is mutatkozik. Ha valaki megnézi a jelenlegi magyar médiapiacot, akkor látja, hogy például oktatási műsorok terén nem hogy hiányosságok vannak, hanem egész konkrétan nincsenek ilyenek. Pedig tudás-orientált világban élünk, minden nap hallunk az élethosszig tartó tanulás fontosságáról. Itt, a közmédiában pedig hiszünk abban, hogy a tudás és a kultúra közkincs, és mindenki ugyanolyan eséllyel vághat neki az életnek, bárhol éljen is az országban.”

Az MTVA az elmúlt években több mint 400 milliárd adóforintot nyelt el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.