Felmondott a vs-nél a Századvég-iratokat kiperlő újságíró

2016 április 25., hétfő 6:51
192

„A szerkesztőség független (aki mást mond, hazudik), de az MNB lopott (pardon, elkülönített) pénze - amiről amúgy fogalmam nem volt - se az ízlésemmel, se a szakmai elveimmel nem fér össze”- jelentette be a Facebookon Joó Hajnalka, a VS újságírója. Ő volt az, aki még origósként pert indított a Századvég 4 milliárdért készülő taulmányainak nyilvánosságra hozatala miatt. A papírokat már a VS munkatársaként kapta meg és dolgozta fel.

Joó Hajnalka a Századvég iratokért megy

Azt írja,hogy „tíz év alatt mindenesetre zsinórban ez a negyedik munkahelyem, ahonnan a politika közvetlen vagy közvetett beavatkozása miatt lépek le”. Joó Hajnalka korábban az origónál és a közmédiában, a Magyar Rádiónál is dolgozott.

A VS újságírói közül Joó Hajnalka eddig az egyetlen, aki feláll az MNB alapítványaitól kapott félmilliárd forint miatt, a  VS újságírói szombaton késő este közleményt adtak ki, amiben azt írják, ők minderről nem tudtak, a továbbiakban pedig a pénzügyeik transzparens kezelését kérik a kiadójuktól.

Akit részletesen érdekel, mire szórták a pénzt az MNB alapítványai, az itt olvashat az elképesztő pénzesőről

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt