Felmondott a vs-nél a Századvég-iratokat kiperlő újságíró

Média
2016 április 25., 06:51
comments 177

„A szerkesztőség független (aki mást mond, hazudik), de az MNB lopott (pardon, elkülönített) pénze - amiről amúgy fogalmam nem volt - se az ízlésemmel, se a szakmai elveimmel nem fér össze”- jelentette be a Facebookon Joó Hajnalka, a VS újságírója. Ő volt az, aki még origósként pert indított a Századvég 4 milliárdért készülő taulmányainak nyilvánosságra hozatala miatt. A papírokat már a VS munkatársaként kapta meg és dolgozta fel.

photo_camera Joó Hajnalka a Századvég iratokért megy

Azt írja,hogy „tíz év alatt mindenesetre zsinórban ez a negyedik munkahelyem, ahonnan a politika közvetlen vagy közvetett beavatkozása miatt lépek le”. Joó Hajnalka korábban az origónál és a közmédiában, a Magyar Rádiónál is dolgozott.

A VS újságírói közül Joó Hajnalka eddig az egyetlen, aki feláll az MNB alapítványaitól kapott félmilliárd forint miatt, a  VS újságírói szombaton késő este közleményt adtak ki, amiben azt írják, ők minderről nem tudtak, a továbbiakban pedig a pénzügyeik transzparens kezelését kérik a kiadójuktól.

Akit részletesen érdekel, mire szórták a pénzt az MNB alapítványai, az itt olvashat az elképesztő pénzesőről

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.