Lemondott a VS.hu főszerkesztője is

media
2016 április 25., 08:47
comments 184

Az újságírók tömeges távozása után az MNB-s alapítványoktól kapott 500 milliós, fel nem tüntetett támogatás miatt lemondott a VS.hu főszerkesztője, Lebhardt Olivér is.

Lebhardt pénteken a Kreatívnak nyilatkozva még védte a sok százmilliós támogatást, mert szerinte abban semmi szégyellnivaló nincs. A főszerkesztő akkor még végig úgy beszélt, mintha ezek tényleg sima pályázati pénzekként kerültek volna a százmilliók a kiadóhoz. Lebhardt azonban nem tudott válaszolni arra, hogy miért a New Média volt az egyetlen online-kiadócég, ami újságírás-projektekre pénzt kapott az alapítványoktól, és hogy miért nem pályáztak ezekre a forrásokra mások is.

A felmondási hullámot Joó Hajnalka indította el ma reggel a VS.hu-nál, azóta távozott a laphoz csak márciusban érkezett Joób Sándor, aki felajánlotta a kiadótól kapott fizetését jótékony célokra, Rovó Attila, a Közélet rovat vezetője, Munkácsy Márton, a Hírek rovat szerkesztője. Bátorfy Attila, Kovács Áron, Sztefan Dzindisz, Kósa András és Puskár Krisztián újságírók is. Úgy tudjuk, hogy többen követik majd őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.