Lemondott a VS.hu főszerkesztője is

Az újságírók tömeges távozása után az MNB-s alapítványoktól kapott 500 milliós, fel nem tüntetett támogatás miatt lemondott a VS.hu főszerkesztője, Lebhardt Olivér is.

Lebhardt pénteken a Kreatívnak nyilatkozva még védte a sok százmilliós támogatást, mert szerinte abban semmi szégyellnivaló nincs. A főszerkesztő akkor még végig úgy beszélt, mintha ezek tényleg sima pályázati pénzekként kerültek volna a százmilliók a kiadóhoz. Lebhardt azonban nem tudott válaszolni arra, hogy miért a New Média volt az egyetlen online-kiadócég, ami újságírás-projektekre pénzt kapott az alapítványoktól, és hogy miért nem pályáztak ezekre a forrásokra mások is.

A felmondási hullámot Joó Hajnalka indította el ma reggel a VS.hu-nál, azóta távozott a laphoz csak márciusban érkezett Joób Sándor, aki felajánlotta a kiadótól kapott fizetését jótékony célokra, Rovó Attila, a Közélet rovat vezetője, Munkácsy Márton, a Hírek rovat szerkesztője. Bátorfy Attila, Kovács Áron, Sztefan Dzindisz, Kósa András és Puskár Krisztián újságírók is. Úgy tudjuk, hogy többen követik majd őket.