Tudja-e Ön, kicsoda Fekete György?

2016 április 25., hétfő 9:06
189

Négymilliárd forintnyi közpénzt költött a magyar kormány azokra a Századvég-tanulmányokra, amelyeket Joó Hajnalka, az Origo és a Vs.hu volt újságírója perelt ki a Miniszterelnökségből. A gondosan pdf-esített – tehát gyakorlatilag feldolgozhatatlanná tett – 21 gigabájtnyi dokumentumot, amiben nem lehet keresni és amiből nem lehet szöveget másolni, hét darab pendrive-on adták át az újságírónak, aki több cikkben számolt be a Századvég anyagairól, hozzátéve: “a két és fél évet átölelő, 18 ezer valóban szöveges oldalt tartalmazó Századvég-dokumentumcsomag mondatról mondatra történő átfésülése lehetetlen munka.” (Ez a négymilliárd forint egyébként csak a Századvégnek kifizetett közpénz töredéke, azóta többször ennyi megbízást kapott az intézet a kormánytól.)

A Tasz ma reggel közzétette a Joó által a Miniszterelnökségtől kiperelt Századvég-tanulmányokat, amelyekből kiderül, mi érdekelte a legjobban kormányt a 2013-2014-es időszakban. Itt van néhány mazsola a 21 gigabájtból. Akinek van kedve kattintgatni és félrebillentett fejjel olvasgatni az elforgatott felméréseket, ne tartsa vissza magát, küldje el legszebb találatait a megirom@444.hu-ra!

1. Az emberek harmada szerint romlott, fele szerint nem változott a szólás- és sajtószabadság helyzete 2013 és 2014 között
2. Az emberek harmada szerint a kormány munkája elégtelen vagy elégséges, további harmada szerint közepes (2013)
3. Az emberek 78,5 százalékának fogalma sincs arról, hogy mi az a Balassi Intézet
4. Az emberek 49,5 százaléka nem tudja, ki Magyarország belügyminisztere
5. Az emberek 62 százalékának fogalma sincs arról, hogy ki az a Fekete GyörgyA Tasz szerverei nem bírták az érdeklődést, így az anyagok hétfő délelőtt 11-kor elérhetetlenné váltak, a Pirate Bayen viszont megtalálhatók. Joó Hajnalka ezzel egyidőben több társával együtt felmondott a vs.hu szerkesztőségénél, miután kiderült, hogy a lap kiadóját az MNB-elnök Matolcsy György alapítványai félmilliárd forinttal támogatták.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt