Hiába tiltakoztak ellene, az MLSZ Dunaújvárosba rakta az MTK-Vasas meccset, ami eldöntheti a Felcsút kiesését

Jön a magyar bajnokság utolsó fordulója, ahol a nagy kérdés az lesz, hogy kiesik-e Orbán Viktor házi csapata, a közpénzekből felhizlalt Felcsút.

Jelenleg úgy fest a tabella, hogy a Vasas, a Felcsút és a Békéscsaba áll az utolsó három helyen, 29-28-26 ponttal, és közülük ketten fognak kiesni.

A Felcsút a Kispest Honvédot fogja fogadni szombaton hazai pályán, és ha nyernek, bennmaradhatnak, amennyiben az MTK megveri a Vasast.

Ez a meccs viszont Dunaújvárosban lesz, és a tévé sem fogja adni. Bár a Vasas tiltakozott ellene, az MLSZ versenybizottsága úgy döntött, hogy ne a budapesti Fáy utcában, hanem Dunaújvárosban játsszák le a két budapesti csapat meccsét. Az MTK-nak éppen új stadionja épül, és hétvégén még úgy volt, hogy a Vasas pályáján mehet le a meccs.

A szezonban volt már egy meccs a két csapat között, amikor az MTK volt a pályaválasztó, de akkor az MLSZ-t nem zavarta, hogy a Vasas-pályán megy le a meccs.

A történetet még érdekesebbé teszi, hogy a szombati meccsre az MLSZ döntése nyomán biztonsági okokból csak szurkolói kártyával lehet bemenni. Azaz miközben lassan a Fradi-pályán kívül már mindenhol eltörölték a szurkolói kártyák használatát, a két budapesti, és amúgy sem túl nagy szurkolói táborral rendelkező klub meccsét Dunaújvárosban csak a szurkolói kártyával rendelkező nézők tekinthetik meg.

Az NB1.hu információi szerint összesen 381 Vasas-szurkoló mehet majd be a meccsre, ami arról dönt majd, hogy a Vasas vagy a Felcsút esik-e ki a magyar első osztályból.

A Felcsút az utóbbi időszakban szépen kapaszkodik felfelé, Orbán Viktor csapata nemrég komoly meglepetésre idegenben verte meg a Deutsch Tamás elnökölte MTK-t, pedig a budapesti csapat akkor még a második helyen állt a magyar bajnokságban. De mit lehet mondani, épp ez a kiszámíthatatlanság szép a futballban. (via Nemzeti Sport)