Sólyom László: A rezsim fő jellemzője az erőszakosság, a központosítás, a kíméletlenség

2016 április 27., szerda 19:29
207

A volt köztársasági elnök jellemzően elzárkózik a nyilvános véleménynyilvánítás elől, ma mégis azt mondta ma az Orbán-kormány oktatáspolitikájáról a konzervatív, kritikus értelmiségiekből álló Eötvös József Csoport rendezvényén, hogy:

„A rezsim fő jellemzője az erőszakosság, a központosítás, a kíméletlenség.”

Sólyom mellett Bod Péter Ákos, Kádár Béla, Chikán Attila, és Lányi András volt jelen – írta meg az Index. Chikán nemrég azt mondta: 1960 óta nem volt olyan rossz az ország megítélése, mint most.

Sólyom, aki csak moderátorként volt jelen, korábban egy budai iskola előtt kockás ingben állt ki a tiltakozó tanárok mellett, most pedig az Index szerint a tanári mozgalmat elindító miskolci tanárokat bátorságukért dicsérte, és azt mondta: távlati víziók nélkül egyetlen területet sem lehet megreformálni.

Sólyom alternatívája a következő:

„Az iskola lehetőleg ellentársadalom legyen. Sziget, mely ellenállásra is képessé teszi a gyerekeket, azzal szemben is, amit az utcán és a televízióban látni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt