Sólyom László: A rezsim fő jellemzője az erőszakosság, a központosítás, a kíméletlenség

politika
2016 április 27., 19:29

A volt köztársasági elnök jellemzően elzárkózik a nyilvános véleménynyilvánítás elől, ma mégis azt mondta ma az Orbán-kormány oktatáspolitikájáról a konzervatív, kritikus értelmiségiekből álló Eötvös József Csoport rendezvényén, hogy:

„A rezsim fő jellemzője az erőszakosság, a központosítás, a kíméletlenség.”

Sólyom mellett Bod Péter Ákos, Kádár Béla, Chikán Attila, és Lányi András volt jelen – írta meg az Index. Chikán nemrég azt mondta: 1960 óta nem volt olyan rossz az ország megítélése, mint most.

Sólyom, aki csak moderátorként volt jelen, korábban egy budai iskola előtt kockás ingben állt ki a tiltakozó tanárok mellett, most pedig az Index szerint a tanári mozgalmat elindító miskolci tanárokat bátorságukért dicsérte, és azt mondta: távlati víziók nélkül egyetlen területet sem lehet megreformálni.

Sólyom alternatívája a következő:

„Az iskola lehetőleg ellentársadalom legyen. Sziget, mely ellenállásra is képessé teszi a gyerekeket, azzal szemben is, amit az utcán és a televízióban látni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.