Szegény Norbi részvényeit megint felfüggesztették a tőzsdén

2016 április 27., szerda 6:30
194

Nehézkesen indul be a tőzsdézés Update Norbinak, mióta a BÉT-re vitte a cégét, szinte hetente megbüntetik szerencsétlent valamiért. A Magyar Nemzeti Bank most a Norbi Update Lowcarb mellett egy másik cég, az OTT-ONE részvényeinek kereskedését is felfüggesztette. A felügyelet először a két cég 2014-es beszámolójához csatolt könyvvizsgálói jelentést íratta újra. Az újabb audit alapján pedig maga a könyvvizsgáló állapította meg, hogy a korábban kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem megfelelő, ezért a kamarai tag könyvvizsgáló köteles volt azt visszavonni.

Bár a jogsértést közvetlenül ez esetben sem a Norbi Update Lowcarb Nyrt., sem az OTT-ONE Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB a jogsértő állapot megszüntetéséig a mai naptól felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb és az OTT-ONE részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. A moratórium addig marad érvényben, amíg a tőzsdei kibocsátók teljesítik a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségüket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt