150 ezer forintot ad a TASZ annak, aki a legjobb anyagot készíti el a Századvég-tanulmányokból

A Társaság a Szabadságjogokért ír ki cikkíró pályázatot. Mint írják, hivatásos és amatőr szerzők, újságírók, bloggerek, grafikusok, kutatók jelentkezését várják, akik a Miniszterelnökségnek négymilliárd forintért készült Századvég-tanulmányokat dolgozhatnák fel.

A tanulmányokat Joó Hajnalka perelte ki a Miniszterelnökségtől, előbb még az Origó, majd mint a vs.hu újságírója, ügyét a TASZ képviselte. A vs-en (még mielőtt az MNB-botrány kirobbanása miatt szétesett volna a szerkesztőség, hiszen például Joó is felmondott) az elmúlt hetekben több cikk is megjelent a századvéges aktákról, de ez még közel sem a teljes feldolgozottságot jelenti, 22 gigányi dokumentumról van szó, azaz biztos, hogy lehet találni még bennük érdekes információkat.

Határidő május 25-e éjfél, terjedelmi megkötést nem szabtak. A zsűrit a TASZ három szakértője alkotja majd, mint írják, a a cikkek eredetiségét, mélységét és közvélemény-formálásra való alkalmasságát és emberi jogi relevanciáját is értékelik majd.

A legjobbnak ítélt mű 150 ezer forintot, a második helyezett 100 ezret, a harmadik 50 ezer forintot kap majd. A jutalmakat az alapítványnak felajánlott magánadományokból fedezik.

Minden más információ a TASZ honlapján.

A Századvég-akták elérhetőek a TASZ honlapján és a Piratebay-en is.