A Terézvárosi Önkormányzat nem tudja kirúgni a gyerekorvost, aki a vád szerint lúggal öntötte le a szeretője nemi szervét

POLITIKA
2016 április 28., 14:57
comments 148

Mint azt mi is megírtuk, gyermekorvosként dolgozik egy férfi, aki a vád szerint lúggal öntötte le a szeretője nemi szervét.

A rendőrség közölte: B. Krisztián még 2013. március 12-én támadt a szeretőjére. Maszkban a földre teperte, majd kábítóinjekcióval combon szúrta a nőt. Ezután lúggal öntötte le Erika nemi szervét a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori főigazgatója.

A Blikk úgy tudja, hogy bár folyik a férfi ellen a büntetőügy a Fővárosi Bíróságon, most is

a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat gyermekorvosaként praktizál.

Az ügy érdekessége az ügyészség többször megszüntette a férfi ellen az eljárást, és csak az áldozat panaszai után folytatták a nyomozást. A vád szerint a férfi nem tudta elviselni, hogy Erika szakított vele.

A DK Polt Péterhez forult Mikola István unokaöccse miatt

A Demokratikus Koalíció két hete közölte: több, mint nyugtalanító, hogy a savas támadással gyanúsított, szabadon engedett orvos Mikola István, az I. Orbán-kormány egészségügyi miniszterének unokaöccse, ezért a párt írásbeli kérdéssel fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez.

Tudni akarják, Mikola István vagy más magas rangú fideszes politikus adott-e utasítást az ügyészségnek arra vonatkozóan, hogy le kell állítani a fideszes rokon elleni nyomozást. A DK azt is tudni akarja, hogy az ügyészség miért hallgatta el a hazugságvizsgálat eredményét a nyomozást megszüntető határozatában – közölte Varju László alelnök.

Az önkormányzat tehetetlen

A terézvárosi önkormányzat az ügyre közleményben reagált, amiből kiderült, hogy B.-t nem tudják kirúgni, ezért megkérték, hogy mondjon fel, de erre nem hajlandó. A teljes közlemény:

„Terézváros önkormányzata megdöbbenéssel értesült a sajtóban megjelent hírről, hogy a kerületben gyermekorvosi praxist kapott B. Krisztián azonos azzal a médiában megjelenő férfival, akit a volt szeretője elleni bestiális támadással vádolnak. Az önkormányzat mélységesen elítéli a bűncselekményt és elkövetőjét – bárki legyen az.

B. Krisztián 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, az ehhez szükséges összes jogi és egyéb feltételnek megfelelt, azt a hatóság is engedélyezte. Ezek alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy egészségügyi ellátási szerződést köt vele, ha a szükséges engedélyeket beszerzi. A képviselők előtt ekkor sem volt ismert, hogy a korábban nyilvánosságot kapott bűncselekmény elkövetésének gyanúja B. Krisztiánnal szemben fogalmazódott meg.

A mai hír megjelenése után az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, s mivel annak a felmondásra vonatkozó passzusai között nem talált olyat, amit a jelenlegi helyzetre alkalmazni lehetne, felkérte az orvost, hogy önként bontsa fel a szerződést. B. Krisztián közölte, igaztalanul vádolják és megilleti őt az ártatlanság vélelme, munkájával kapcsolatban semmilyen panasz és kifogás nem merült fel.

Az önkormányzat keresi a helyzet megoldásának további jogi lehetőségeit, a Humán bizottság elnöke a holnapi napra rendkívüli zárt ülést hívott össze.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.