Az önkormányzatok már csak hónapokig tarthatják bankban a pénzüket

gazdaság
2016 április 28., 07:18
comments 42

A kormány azt szeretné, ha a következő hónapokban az önkormányzatok számlavezetése is a Magyar Államkincsárhoz kerülne

- ezt Varga Mihály gazdasági miniszter jelentette be csütörtökön. Varga a Magyar Államkincstár fennállásának 20. évfordulóján tartott nemzetközi konferencián beszélt erről a tervről.

"Az ehhez szükséges feltételek kialakítása folyamatban van" - közölte. A kormány megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy az önkormányzat főszabályként fő számláját a kincstárnál vezesse, és az önkormányzatoknak adott állami támogatásokat, normatívákat a kincstári számlára utalják.

További kérdést vet fel az önkormányzatokhoz tartozó vállalkozások, intézmények számlavezetésének helye - tette hozzá.

Jelenleg az önkormányzatok jellemzően bankoknál vezetnek számlákat, a legtöbb hazai bank külön termékként kínálja a településeknek az önkormányzati számlavezetést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.