Kiesett a Felcsút az NB1-ből

sport
2016 április 30., 16:20
comments 662

Három szezon élvonalbeli szereplés után szombaton délután

kiesett a Puskás Akadémia az NB1-ből.

link Forrás

A felcsúti csapat a másodosztályban folytathatja ősztől egy olyan szezon után, amikor a saját nevelésű játékosok a bajnokság nagy részében alig kaptak lehetőséget, inkább légiósok, frissen honosított játékosok vagy máshonnan megvett fiatalok játszottak a Makovecz-stadionban. (Megtörtént, hogy az Akadémia csapatában egyáltalán nem volt a pályán Felcsúton kinevelt játékos.)

Orbán Viktor a Honvéd elleni mérkőzésen a Pancho Arénában (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Orbán Viktor a Honvéd elleni mérkőzésen a Pancho Arénában. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szombat délután a felcsúti kisvasút átadását követően, fél ötkor fogadta a Puskás a Honvéd csapatát, aminek kapujába hiába talált be előbb Bacelic-Grigc, majd kanyarított gólt Tar, a kettő-egyes végeredményt semmissé tette a szintén kiesés ellen küzdő Vasas két találata az MTK-nak. Így a Békéscsaba mellett a felcsúti együttes kénytelen búcsúzni a bajnokságtól.

Fotó: Beliczay László / MTI
photo_camera Fotó: Beliczay László / MTI

A Puskás Akadémia alapítója és szomszédja, Orbán Viktor még a mérkőzés előtt adott interjút a klub honlapjának. A miniszter szerint a 12 csapatos bajnokság erőn felüli teljesítést vár el a felcsúti focicsapattól.

„...a szurkolói ösztön mindig az underdogokat támogatja. Én is a Leicesternek szurkolok. Bár a valóság az, hogy a magyarországi klubok rangsorában mi vagyunk az igazi underdogok.”

- mondta Orbán, akinek sok öröme nem lehetett a három élvonalbeli idény után:

a Puskás minden második meccsén kikapott, a meccsei harmadát sem nyerte meg.

link Forrás

A statisztika szerint 93 meccs, 25 győzelem, 22 döntetlen, 46 vereség a felcsúti csapat mérlege. Az első idényében két csapatot előzött meg (akkor még a 16-ból), a másodikban hatot is. Most 12. csapat közül csak a Békéscsaba végzett mögötte.

Az NB1 2015/2016-os tabellája végül ebben a sorrendben zárult:

  1. Ferencváros
  2. Videoton
  3. DVSC
  4. MTK
  5. Haladás
  6. Újpest
  7. Honvéd
  8. Paks
  9. DVTK
  10. Vasas
  11. Puskás Akadémia
  12. Békéscsaba

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.