Egy magyar tollasozó sportszerű gesztusán ámul a sportvilág

sport
2016 május 02., 08:36
comments 226

Nagyon fontos meccset játszott a tollaslabda-EB második körében Sárosi Laura. Ez így nem mond sokat, valójában minden meccs nagyon fontos volt, mert Sárosinak van még némi esélye, hogy kvótát szerezzen a riói olimpiára. Erre pedig a legjobb esélye az EB-n lett volna, ahol minden egyes győzelem sokkal több olimpiai pontot hoz, mint amit bármely más versenyen szerezhetne.

Jobbra Karin Schnaase, a favorit. Balra Sárosi Laura, az erkölcsi győztes. Fotó: Badminton Bluffer
photo_camera Balra Karin Schnaase, a favorit. Jobbra Sárosi Laura, az erkölcsi győztes. Fotó: Badminton Bluffer

Sárosinak nem volt könnyű sorsolása, a második fordulóban az egyik favorit, a negyedik helyen kiemelt német Karin Schnaase volt az ellenfele.

Mégis, a meccs egy pontján úgy tűnt, hogy Sárosi ölébe hullhat a győzelem. Schnaase cipője elszakadt, így nem folytathatta volna a meccset, és a szabályok szerint arra se volt lehetősége, hogy szünetet kérve új cipőt szerezzen.

Sárosi megtehette volna, hogy kivár, és így nyer.

De ő nem ezt tette.

Karin Schnaase, jobb lábán a Sárositól kapott cipőben. Fotó: Badminton Bluffer
photo_camera Karin Schnaase, jobb lábán a Sárositól kapott cipőben. Fotó: Badminton Bluffer

Hanem a táskájához szaladt, és kivette saját tartalékcipőjét, ami pont jó volt Schnaasera, aki így folytathatta a meccset és le is győzte Sárosit, az erkölcsi győztest, akit most az egész tollaslabdasport hősként ünnepel. (Badminton bluffer's via NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.