Majdnem 20 évre börtönbe kerülhetnek Budaházy Györgyék

bűnügy
2016 május 02., 14:40
comments 136

Majdnem húszéves fegyházbüntetést javasolt az ügyészség az első és másodrendű vádlottnak, és 10-15 év körülit a társaiknak a Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény vádjával folyó perben a Fővárosi Törvényszéken hétfőn.

A vád szerint a 2007-2008-ban az akkor kormánypárti MSZP és SZDSZ pártirodái, több képviselő és miniszterek otthonai ellen elkövetett Molotov-koktélos támadások és robbantások terrorcselekményt megvalósító rongálásnak minősülnek, amik célja állami szervek és a kormánytöbbség kényszerítése volt.

A Vörös Csepel, a Broadway Jegyiroda és melegbárok elleni támadások a lakosság egyes csoportjainak megfélemlítését célozták. Miután az egyik felgyújtott melegbárban voltak vendégek, így ezúttal aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével valósult meg a vádhatóság szerint a terrorcselekmény.

Az egyetlen személyi sérüléssel járó cselekmény Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője, korábbi MSZP politikus bántalmazása volt.

A védőbeszédek három hét múlva kezdődnek, az elsőfokú ítéletet várhatóan nyáron hirdeti ki a Fővárosi Törvényszék. (MTI)

(A címlapi kép Budaházy 2012-es sajtótájékoztatóján készült, amikor egy bábu nyarára erősített laptoppal, Skype-on keresztül beszélt. Forrás: budahazy.org)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.