Megérkezett a világ első egyrotoros drónja

tudomány
2016 május 02., 15:14
comments 47

Mérnöki és formatervezői áttörést ért el néhány zürich-i kutató, ugyanis készítettek egy drónt, ami egyetlen propellerrel is képes repülni, és még irányítható is. Úgy hívják, hogy Monospinner.

Az egyetlen gond vele, hogy egyelőre hagyományos drónként egyáltalán nem használható, kamerát ugyanis nem lehet rászerelni, és szállítani sem tud semmit, ugyanis a formája és a súlyeloszlása elemi fontosságú abban, hogy repülni tudjon.

De persze nem biztos, hogy a fejlesztői csak a fióknak dolgoztak, még próbálják továbbfejleszteni a drónt, és kitalálni, hol használhatóak még a Monospinner fejlesztésében szerzett tapasztalatok. (TheVerge)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.