Menedzsmentközpontok lesznek a feldarabolt KLIK helyén

oktatás
2016 május 03., 13:21

Az Index összeszedte, hogyan akarja átalakítani a kormány a közoktatást. Az biztos, hogy a 2012-ben kitalált rendszer megbukott.

A KLIK nem éli túl 2017-et. Az összes iskolát irányító tohonya behemót helyén körülbelül 60 központ lesz országosan, mindegyikhez 60-80 iskola tartozik majd, és ezek menedzserközpont néven futnak most a kormányban. Ezek tartják majd fent az iskolákat, saját HR-esük és pénzügyesük lesz, saját költségvetéssel. Vagyis egy nagy központ helyett sok kis központ lesz.

Az iskolák igazgatóinak nagyobb lesz a mozgástere és saját kassza felett is rendelkezhetnek majd, nem kell minden darab krétáért külön kérvényt benyújtani.

Eddig 10 százalékban térhettek el az iskolák a kötelező tantervtől, ezt várhatóan 30 százalékra tágítják.

Vége lesz a vegyes rendszernek, ezentúl az önkormányzatok az iskolaépületek fenntartói sem lehetnek. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.