Minden ujjunkra jut majd egy mélygarázs a Várban

Budapest
2016 május 03., 07:43
comments 65

Kedd délelőtt bejelentették, hogy

öt mélygarázst fúrnak a budai vár alá.

Eddig kicsit kevesebbről volt szó, március végén például csak négyről. De kell az öt, mert csökkenteni szeretnék a Várban a gépkocsiforgalmat, és az oda költöző minisztériumok (például Orbán Viktor irodája) is gerjesztik majd a forgalmat.

A Várkert alatti mélygarázs már készen is van, júniusra kész lesz a Csikós-udvar alatti, és aztán három kell már csak.

Erről a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének keddi, hatodik ülésén beszélt a Forster Központ elnöke, Sárváry István.

L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt beruházásokért felelős államtitkára ugyanott bejelentette: május 20-án tartják a lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső alapkőletételét.

Rekonstruálják a lovardához tartozó istállókat és a Karakas pasa tornyát is. 2018-ra kész is lesz az egész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.